torsdag 31 juli 2008

Juni månad

En månad av återseenden, farväl, utflykter och spex.


Karaoke på Partyworld.
I början av juni kom svensken till stan, och med svensken kom självklart diverse spexiga aktiviteter. Här är klockan rätt mycket, och de flesta ur det ursprungliga sällskapet har redan begett sig hem till hotellet på gulou dongdajie. Kvar syns två tappra men trötta från lag Sverige och två anfådda vokalister från lag 中国, troligen sjungandes "Total eclipse of the heart".


Hej då koreanska vänner.
Min erfarenhet är att koreaner över lag är sjukt roliga och bra människor, och ibland tänker jag att jag kanske är i fel land och pluggar fel språk. Juni var lite trist på det sättet att det kändes som att man sa hej då till folk hela tiden. En påminnelse om att väldigt lite av livet här är beståndigt. Folk är här för en tid, och sedan försvinner de.


Midsommar.
Midsommar firades hemma hos Fernanda med sill, potatis, knäckebröd, vodka, Mariestads öl, daim- och prinsesstårta, nubbevisor och dans kring midsommarstången, som egentligen var en modifierad julgran. Allt i matväg inhandlat på guds eget varuhus - IKEA.


Med hjälp av denna instruktionsvideo försökte vi få ickesvenskarna att förstå vad midsommar handlar om. Efter några nubbevisor fattade de galoppen.


Chuandixia.
Denna lilla by ligger nån timmes bilfärd utanför Peking och är känd för att ha en del välbevarade skrifter kvar på hus och väggar från kulturrevolutionen.


Jag, Lina och Peter åkte dit en dag...



...och knatade omkring bland gränder (Lina i Peters byxor)...


...och upp på berg. (Peter med Linas shorts)



Avslutningscermoni.
Fernanda, Åsa och Alan med diplom. Vi var alla väldigt lättade när cermonin var över, då det förmodligen var det absolut tråkigaste vi någonsin varit med om. Vad som möjligen skulle kunna konkurera om den titeln är väl öppningscermonin då.



Foosball på "2 Kolegas".
Daniel (längst ut till höger) har en vän som är konstnär och som hade en utställning en dag, så vi åkte dit för att bejaka våra kulturella jag samt dricka rödvin (kanske är det synonymt?). Efteråt flydde vi genom ösregn in i två taxibilar som tog oss till ett utav mina favoritställen för att se musik och dricka öl - 2 Kolegas. Stället ligger vid en gammal drive-in biograf i en liten park och är jäkligt nice. Efter det blev det falafel, och det kändes som en helt perfekt sommarnatt.



Sommarpalatset.
Stället är stort och man blir lätt trött i benen. Vi tyckte vi förtjänade en glass och en båttur. Jag minns inte vad de diskuterade men det ser ut att var anågon riktigt klurigt...


Inga kommentarer: