torsdag 13 augusti 2009

The Whales Bar, Kunshan

Kunshan var grymt. Bästa spelningen av alla. The Whales Bar, som vi spelade på, drivs av en eldsjälv vid namn Dà Shù (Det stora trädet). För 10 år sedan bodde han på gatan. Han upptäckte dock att han kunde försörja sig genom att spela populär musik för folk på barer, och tjänade på så vis ihop tillräckligt med pengar för att öppna en pytteliten bar med livemusik, så liten att scenen tog upp 30% av utrymmet! Den har gått så bra att han nu har kunnat öppna det här nya stället som vi spelade på, vilket är jäkligt stort och flådigt.
Kunshan är känt för att ha gått väldigt bra ekonomiskt på senare år. Vad jag förstår handlar det mesta just om ekonomi i staden, dåligt med kultur, och jag tror nog det kan bli svårt för Stora Trädet att finna publik där till sitt "Livehouse", som de kallar det i Kina. Jag önskar honom dock all lycka.

En jobbig grej med ägare av liveställen i Kina är att de ofta tycks öppna ställena mest för att få spela själva. Efter vår spelning i Kunshan drog så också mycket riktigt Stora Trädet och hans kassa coverband igång och lirade. Den här kvällen var vi dock helt och hållet på humör för hela den grejen (vi hade haft det ganska fint backstage med grattis dricka) och stog framför scenen och dansade oss igenom halva spelningen. Det var storslaget. Och det allra bästa var när två tjejer iklädda Kalle Anka- och Mimmi Mus-dräkter i fylledimman runt midnatt dök upp på dansgolvet. Alltså, det var så otroligt bissart, och rankar helt klart in på någon slags lista över de euforiskt lyckligare stunderna i mitt liv.

Vi drack jättemycket öl, báijiu och tequila, och dagen efter vill jag helst glömma.

Inga kommentarer: