torsdag 13 augusti 2009

Shanghai 2 och tyfon

Vi var supertrötta dagen efter Kunshan när vi kom tillbaka till Shanghai. Spelningen gick väl rätt bra, men det var inte mycket energi. Och inte mycket publik.

Shanghai präglades annars mycket av skit. Alla utom Lina fick jäkligt risiga magar, vilket i ju för sig kanske inte spelade in lika mycket på upplevelsen av staden som det ständigt återkommande reget. Det regnade varenda gång vi hade spelning under hela resan! Och mycket där i mellan. Men vi hade det jäkligt bra ändå. Jag gillade den relativa renligheten i staden och den roliga arkitekturen (en blandning av kinesiskt och västerländskt). Shaanxi lu och Maoming lu och områdena där omkring var mysiga att strosa omkring i. Vi var uppe och kollade på den hissnande utsikten från Kinas högsta byggnad - Jinmao Tower. Jag besökte ett museum över de gamla shíkùmén-byggnaderna (http://en.wikipedia.org/wiki/Shikumen).

Japp, jag gillade Shanghai och ser fram emot att åka tillbaka någon gång.

Det blev inget Hangzhou den här gången. En tyfoon kom i vägen, så vi tog första bästa plan upp till trygga Peking igen istället.

Inga kommentarer: